Компанијата Колоид развива и произведува производи базирани на нанотехнологија со сребрени јони.

Мисија

Нашата водечка идеја е да ги разбереме и да ги исполниме потребите на нашите клиенти… Да им обезбедиме првокласен српски производ што е одговара со најпопуларните глобални брендови и по квалитет и по цена. Нашата мисија не завршува тука, туку нѐ води до создавање на најдобрите услови и за нашите потрошувачи и за нашите вработени, поткрепени со неисцрпна мотивација. Поставувањето и развивањето цврсти односи со партнерите исто така е централно во остварувањето на нашата мисија. Покрај Република Србија, нашите производи пристигнаа и до корисници во Босна и Херцеговина, Црна Гора и Македонија.

Визија

Нашето име е синонимно со име на меѓународна компанија во склад со времињата што следат. Да се биде и да остане носител на стандардите во производството, новите технологии и начинот на живот постојано, лежи во срцето на нашата визија. Да бидеме компанија што не само што држи чекор со новите трендови, туку исто така ги предвидува и ги создава.

Производство

Цврсто веруваме дека високо ниво на експертиза, строги хигиенски и безбедносни стандарди, соодветна опрема и контролирана работна средина се единствениот начин да се создадат и развијат производи со врвен квалитет.

Посебно внимание се посветува на проверка на квалитетот на секоја поединечна серија производи. Компанијата Колоид работи според стандардите на ISSO 9001 и HCCP, за што има и меѓународно признати сертификати.

Колоид е компанија што има сопствен производствен капацитет, развиен во соработка со партнери во Германија, Канада и САД, кои се состојат од неколку производствени единици.
Нашата производна линија содржи автоматизирани и полуавтоматизирани единици, со површина од 600m2, надгледувани од нашите експерти.
Нашиот производствен капацитет работи на принципите на добри производни практики, од внесувањето на состојките до готовите производи.

Партнери

Првата цел на Колоид е да обезбеди, со поддршка од своите партнери, континуирана достапност на своите производи за оние на кои им е најпотребна. Вложуваме големи напори во грижата за постоечките партнерства, но исто така сме отворени за воспоставување нови, цврсти партнерства. Цврсто веруваме дека меѓусебната доверба и транспарентната соработка е единствениот пат напред за нас во истражувањето и создавањето на портфолио на производи со врвен квалитет.

Корпорациска одговорност

Наоѓањето на нашето место во општеството и природната околина во која работиме е од огромно значење за нас. Активно учествуваме во подобрувањето на квалитетот на животниот стил и на нашите вработени и нивните семејства, како и на нашата локална и поширока заедница. Правиме огромни напори за да се осигураме дека нашата потрошувачка на ресурси, производствени процеси, технологија и материјали претставуваат што е можно помало оптоварување на животната средина. Ја користиме секоја можност да спонзорираме и донираме и со тоа поддржуваме различни форми на проекти за помош, едукативни и спортски проекти и организации.

Нови идеи

Најсовремената технологија, реномираниот тим експерти и најстрогиот кодекс на однесување ни влева доверба дека можеме да се натпреваруваме со врвните глобални компании во оваа област поради високата ефикасност и квалитет на нашите производи.

Производи

Годините поминати во развој на производи за нега на кожата и зајакнување на имунолошкиот систем резултираа со палета на производи што можат да се натпреваруваат со врвните меѓународни брендови по стандард, квалитет и цена.

Нашето портфолио на производи вклучува препарати за нега на кожата на лицето и телото, како и препарати за зајакнување на имунолошкиот систем и целокупната благосостојба, внимателно изработени од висококвалитетни состојки.

Нема продукти во Кошничката.